MATEMATIK  
Inför föreläsningen Kom förberedd. Dvs, ta med rutat block, penna (gärna flera färger), suddgummi, linjal, gradskiva, miniräknare, läsplatta eller iPad. Ja, det är mycket att ta med och hålla reda på, men det är ännu jobbigare att behöva avbryta en tanke just när man börjar förstå och då tappa tråden bara för att man måste iväg och leta efter eller hämta utrustning.

Om du har chansen; läs gärna exempel på tal som föreläsningen kommer handla om. Du kan då i förväg vara beredd på vilka frågor du behöver fråga och få svar på. Dessutom blir det lättare att hänga med.
Under föreläsningen Fråga! Det är inte alltid så lätt för läraren att veta vad du inte hängde med på om du inte säger var någonstans du tappade tråden. Ingen kräver att du ska kunna allt i föräg. Du är här för att du vill lära dig.
I slutet på föreläsningen
Fråga läraren om du kan förbereda något till nästa tillfälle. Och även om läraren inte säger vad du kan öva på eller repetera från dagens föreläsning kan du fråga om läraren rekommenderar någon uppgift eller exempel att gå igenom för att försäkra dig om att du förstått alla stegen.
I samarbete med andra elever

Om du kör fast
Det är aldrig fel att försöka lära av andra elever, och heller aldrig fel att försöka förklara för andra. det är först när man vet hur man ska förklara för andra så att de förstår, som man själv behärskar just det här momentet i matematik. Klarar du det är du nära A-nivå i betygsbedömningen.

Här är en checklista som du kan använda om du kör fast med något tal.
- Läs uppgiften igen och se om du förstått alla ledtrådar och fakta.
- Har du använt rätt metod eller finns det andra sätt att räkna ut det på?
- Har du missat eller glömt fel tecken? Ett minus-tecken eller en parentes?
- Gör om talet på en ny sida. Det är lättare att göra om än försöka hitta fel i det du redan skrivit.
- Jämför mellan de två olika sidorna. Hittar du felet?Får du samma svar?
Extra hjälp Även om inte har en föreläsning ska du inte tveka att skicka iväg en fråga eller fundering till din lärare här på Ask Valdi. Det kan hända att du inte får ett svar direkt, men troligtvis får du ett svar så snart läraren hunnit läsa din fråga och funderat ut ett bra, pedagogiskt sätt att besvara den på. Ge inte upp. Den som inte ger upp har heller inte misslyckats!
  Till föreläsningen   Schemalagda föreläsningar
   
   

Copyright by AskValdi.com 2016-2018